Behandling af slidgigt i knæ med Arthrosamid

Slidgigt i knæ er en langsomt fremadskridende tilstand, som fører til ødelæggelse af knæbrusken, ofte over en årrække på 10-20 år.

Arthrosamid er en injicerbar hydrogel, som består af 97,5 % vand og 2,5 % polyacrylamid. Gelen er permanent og kan ikke nedbrydes. Selve behandlingen består af en enkelt injektion med 6 ml Arthrosamid, og behandlingen skal ikke gentages. Man kan derfor forvente minimum 3-5 års symptomlindring, måske endda mere.

Arthrosamid lægger sig som en stødpude inde i selve knæleddet, og tætner synovialis (slimhinden) i knæet, således at skadelige proteiner ikke frigives til selve knæledet.

Injektion i knæleddet af Arthrosamid har i kliniske forsøg vist sig at have en god effekt på smerte og bevægelighed i knæleddet og man kan forvente en forbedring hos ca. 80 % af patienterne med en 60 % reduktion af smerter, målt på en WOMAC smerteskala.

Slidgigt i knæet inddeles i fire grader, fra 1-4, og Arthrosamid har vist sig effektiv til især patienter med grad 2-4.

Ved enhver gennembrydning af huden vil der være en lille risiko for infektion, så derfor giver vi en forebyggende, enkelt dosis antibiotika taget 1 time inden proceduren. Antibiotika udleveres ved første konsultation.

Forud for indsprøjtningen lægges en lille lokalbedøvelse i knæet, så selve proceduren kan foregå uden smerte.

Der er ingen bivirkninger forbundet med brugen af Arthrosamid, men efter injektionen skal man holde sig lidt i ro, dvs ikke træne voldsomt den første uges tid. Man man gå på arbejde med det samme.

Der kan være lidt ømhed i selve området, som forsvinder i løbet af de første par dage.

Vi har anvendt Arthrosamid i knæ siden 2011 og er den klinik i verden, der har den længste erfaring med produktet. Vi har også deltage i flere kliniske forsøg med produktet.

Hvis man på et senere tidspunkt alligevel vælger at få en knæprotese, er der ikke noget, som forhindrer dette, selvom man har fået Arthrosamid tidligere.

Arthrosamid er under et andet navn anvendt til mere end 1 million patienter i behandlingen af urin inkontinens.

Hør speciallæge Andreas Hartkopp fortælle mere om Arthrosamid

ARTHROSAMID CENTER OF EXCELLENCE

Vi er verdensførende på banebrydende smertelindrende behandling for knæsmerter

A2 Reumatologi og Idrætsmedicin i Holte har i opnået status som ’Center of Excellence’, fordi klinikken ubetinget har den største og længste erfaring med at behandle smerter i knæ med Arthrosamid®, som er en moderne og ny behandling mod smerter ved slidgigt i knæet, der kom på markedet i 2020.

Alene i 2023 har A2 Reumatologi og Idrætsmedicin behandlet over 400 patienter, og der er stor tilfredshed blandt de behandlede. Patienterne opnår at få færre smerter, og nogle patienter, som inden behandlingen havde udsigt til operation for at få et ’nyt knæ’, har ikke længere behov for dette. Det er reumatolog og klinikejer Andreas Hartkopp glad for.

Bliv ringet op, og hør mere om vores behandling

Udfyld formularen herunder – så kontakter vi dig snarest muligt.