Alper har fået glæden ved sport tilbage

– Indtil for 4-5 måneder siden kunne jeg ikke spille padel eller fodbold, uden at have rigtig ondt i min ankel i flere dage

Alper har – som tidligere fodboldspiller – altid haft et meget aktivt liv og og en hverdag fyldt med sport og konkurrencer. Alper fik dog et brud på anklen, som skulle vise sig at skabe komplikationer og medfølgende smerter, der gjorde det svært for Alper at blive ved med at dyrke sport i samme grad som tidligere.

Alper har også 3 børn og selvstændig, så det er generelt et aktivt liv, hvor der er få timer i døgnet, hvor han sidder ned.

– Jeg har prøvet alt, men INTET har virket. Lad mig se, om det overhovet hjælper. Men jeg er virkelig overrasket.

…indtil nu. Alper har levet med skaden i +10 år, og havde næsten opgivet at blive helt smertefri. Derfor tog Alper op til A2 og Andreas, der sprøjtede Arthrosamid ind i anklen. Alper har fået livsglæden tilbage.

– Jeg havde været tilfreds, hvis 10-15% af mine smerter var forsvundet, men jeg vil sige, at over 80% af mine smerter er væk.

Se hele videoen, og hør om Alpers erfaringer med A2 og Arthrosamid.

Alper – 37 år – Behandlet med Arthrosamid

Brians smerter i knæet forsvandt som ved et trylleslag

– Det er helt vildt, hvilken forskel det har gjort at blive sprøjtet med Arthrosamid i knæet, fortæller Brian

Han er tidligere blikkenslager, som er et hårdt fysisk arbejde. Det måtte han stoppe med, fordi kroppen ikke længere kunne holde til arbejdet.

I dag arbejder Brian i Herlev Skøjte Hal som servicemedarbejder. Ishockey er en stor interesse, og han er kommet i hallen, siden han var barn. En dag var Brian så uheldig, at han skred på skøjtebanen. Efterfølgende fik han forfærdelige smerter i knæet. Det viste sig, at menisken var blevet beskadiget, og Brian blev opereret, hvor de fjernede det meste af menisken.

– Efter det havde jeg forfærdelige smerter i knæet døgnet rundt. Jeg prøvede at træne det op hos en fysioterapeut, men ingenting hjalp. Lægen ville give mig blokade, men jeg har diabetes, og så er blokader ikke godt at få. Det var rædselsfuldt.

For ung til nyt knæ

Brian var så plaget af smerter, at han havde svært ved at overskue, hvordan han kunne leve med dem.

– Jeg kunne ikke gå, jeg kunne ikke løbe, og jeg tænkte: Det gider jeg ikke, det her. Det er ikke det værd! Jeg synes ikke, tiden var inde til at få indopereret et nyt knæ. Det synes jeg, jeg var for ung til. Så hørte jeg om Arthrosamid og tænkte, det lød som noget, jeg gerne ville prøve, selv om behandlingen er noget, man selv skal betale, fortæller Brian

Brian er skuffet over det, som det offentlige har tilbudt ham. Han synes, det havde været godt, hvis behandlingen med Arthrosamid var en behandling, man kunne få via det offentlige sundhedsvæsen.

Behandlingen var nærmest et mirakel

Den dag Brian blev behandlet med Arthosamid, beskriver han nærmest som et mirakel.

– Reumatolog Andreas Hartkopp begyndte med at trække næsten 35 ml væske ud af knæet, før han sprøjtede Arthrosamid ind. Det gjorde ikke ondt og blev gjort ved hjælp af ultralyd. Da han var færdig sagde han: ”Så kan du godt hoppe ned!” Jeg tænkte: ”Ja ja, den er god med dig. Jeg skal ikke hoppe nogen steder”. Men så prøvede jeg, og så tænkte jeg: – Det var da godt nok imponerende, fortæller Brian

– Jeg havde et håb og en forventning om, at smerten skulle gå væk. Men at smerten gik væk i samme øjeblik, han gav mig sidste indsprøjtning. Det havde jeg simpelthen ikke forestillet mig. Jeg blev så glad, siger Brian

Brian kunne efterfølgende igen gå og løbe på trapper uden smerter. Fem års smertehelvede var overstået. Han var med det samme tilbage på arbejdsmarkedet og behøvede ikke længere at tage smertestillende medicin, ligesom han igen kunne sove om natten.

– Jeg var i London i sommerferien, og hver dag gik vi minimum 25.000 skridt op og ned ad trapper. Jeg mærkede intet til knæet. Jeg har fået livsglæden tilbage. Ganske simpelt.

Nu skal Henrik igen til Mallorca og cykle

– Nu er der gået nogle måneder siden behandlingen og i lørdags gik jeg 12 km i skoven. Det har jeg ikke kunnet i mange år.

Henrik har et aktivt liv, som han i den grad måtte sætte på pause på grund af store smerter i sine knæ. Nu har han det aktive liv tilbage, fordi han er blevet behandlet med Arthrosamid.

Indtil Henrik for nyligt pensionerede sig selv, har han drevet en stor logistik- og lagervirksomhed.
Han er farfar til 6 børnebørn, far til tre sønner og en ivrig cykelrytter. Han har tidligere cyklet med Rynkeby til Paris for at samle penge ind til syge børn og hvert år i den første uge af maj, er han rejst til Mallorca på cykelrejse med sine venner. Det blev umuligt for ham i 2022.

Henrik har haft problemer med sine knæ i mange år og blev indstillet til at få indopereret to kunstige knæ i 2017. Men han valgte at aflyse operationen, fordi han ikke var imponeret over de resultater, han så blandt sine venner, hvor nogle stykker havde fået kunstige knæ. Derfor valgte han at leve med sine smerter, som især var slemme fra oktober til april.

– Resten af året gik det nogenlunde, og jeg rejste tit til et varmere sted i februar. Så smerterne var til at leve med, fortæller Henrik.

Men i efteråret 2022 tog smerterne til, og i december 2022 havde Henrik så ondt, at han maksimalt kunne gå en km. Han kunne ikke længere cykle, og han kunne heller ikke holde ud at køre bil, for efter 20 minutter med knæet i kørestilling, blev smerterne for uudholdelige. Han følte sig handicappet, og hans bevægelsesfrihed var meget indskrænket.

Derfor tog Henrik igen til lægen for at blive henvist til at få indopereret to nye knæ. Han fik sin henvisning og indstillede sig på at blive opereret. Men så talte han tilfældigt med en ven, som kendte til en ikke-kirurgisk behandling for slidgigt i knæ. Behandling var injektioner med Arthrosamid.

– Det lød godt, hvis jeg kunne nøjes med sådan en behandling, synes jeg. Så jeg fik en tid hos A2 i Holte. Her vurderede man, at jeg kunne have glæde af behandlingen. Jeg kan jo stadig få et kunstigt knæ, hvis det skulle blive nødvendigt. Så jeg besluttede at blive behandlet med Arthrosamid i begge knæ.


Der gik en uges tid, før Henrik begyndte at mærke, at smerterne lettede. Efter seks uger var han stort set smertefri og kunne næsten ikke tro på resultatet.

– Nu er der gået nogle måneder siden behandlingen og i lørdags gik jeg 12 km i skoven. Det har jeg ikke kunnet i mange år. Hvis det her holder nogle år, hvor jeg ikke behøver at blive opereret og få kunstige knæ, så betaler jeg gerne for det, siger han.

– Jeg kan ikke forstå at eksempelvis Sygeforsikringen Danmark ikke giver tilskud til behandlingen. Der er så meget, de gives tilskud til. Eksempelvis den fedmemedicin, der tales så meget om, og som også er noget, man selv betaler, siger Henrik, som også har fortalt sin praktiserende læge om de gode resultater.

Effekten af Arthrosamid er testet videnskabeligt. Arthrosamid er patientsikkert, og den smertelindrende effekt af behandlingen er ind til videre bevist til at holde i mindst to år hos ca. 80 % af de behandlede patienter.

Ligger ikke længere vågen om natten på grund af knæsmerter

Erling Sørensen er muremester og har et aktivt liv, selv om han er en moden herre. Flere gange om ugen begynder han dagen med at tage i svømmehallen, han cykler lange ture og er også en ivrig skiløber og fritidssejler.

Erling Sørensen har knæartrose (slidgigt) i begge knæ, og indtil for et halvt år siden havde han store smerter.

– Det var voldsomme smerter, som holdt mig vågen, fortæller han.

Han havde svært ved at gå på trapper, og det aktive liv blev mere og mere inaktivt. Det var slet ikke sådan, han ønskede at leve sit liv. Erling gik derfor til lægen for at få hjælp.

Ønskede ikke en knæoperation

Lægen henviste Erling til en fysioterapeut og talte om, at Erling Sørensen kunne få et ’nyt knæ’ i form af en knæprotese. Der var dog mange måneders ventetid på operation, også selv om han valgte det private sundhedsvæsen via sin sundhedsforsikring. Et kunstigt knæ var heller ikke noget, han havde lyst til at få.

– Fysioterapeuten sagde, at jeg skulle prøve alverdens forskellige ting for at få smerterne til at gå væk, men det havde jeg ikke tålmodighed til. Jeg ville have smerterne væk så hurtigt som muligt, siger han.

En af Erlings venner er pensioneret læge. Vennen fortalte begejstret om Arthrosamid, som kunne behandle smerter ved slidgigt i knæet. Det besluttede Erling at undersøge nærmere, så han tog kontakt til A2, hvor man kan få behandlingen, og droppede det forløb, som det offentlige sundhedssystem havde sat i værk.

– Da det er en behandling, man selv skal betale for, var jeg tilbageholdende. Så jeg nøjedes i første omgang med at få en blokade, og det holdt smerterne nede i 3 måneder.

Efter en skiferie tog smerterne til igen, og Erling Sørensen besluttede, at han ville prøve Arthrosamid.

– Hvis det kunne virke i længere tid end en blokade, så ville jeg være glad. Så var det pengene værd, synes jeg. Behandlingen var ikke noget særligt. Det var ingen sag at få sprøjterne, siger Erling

– Smerterne er ikke helt væk, men nu kan jeg leve med dem, fortæller han.

Nu er det Erlings plan, at få også det andet knæ behandlet. Nu er det nemlig det, som gør mest ondt.

Sundhedsplejersken der ønskede sit knæ “silikonefuget”

Indtil sommeren 2021 var hver dag en smertefuld affære for Grit Stenderup, der har en gammel skiskade i knæet, der har udviklet sig til en alvorlig knæartrose (slidgigt).

Grit Stenderup er uddannet sundhedsplejerske og har i mange år kørt rundt til børnefamilier i Helsingør. For nogle år siden lavede hun et karriereskifte og sprang ud som selvstændig med virksomheden ’Akutsundhedsplejersken’, som hun kombinerer med et job i en børnehaveklasse. Hun har en aktiv tilværelse og har brug for at kunne gå mange skridt hver dag.

– Jeg gik og tænkte, at jeg ville ønske, jeg kunne få sprøjtet en silikonefuge ind i knæet – ligesom jeg har set håndværkere sprøjte en silikonefuge, dér hvor man skal have en fuge, der er lidt elastisk, siger Grit.

Grit undersøgte, om det var muligt. Et familiemedlem fortalte Grit, at man også kunne få behandlingen på den private klinik A2, og en junidag i 2021 fik Grit Stenderup sprøjtet 6 ml. ’silikonefuge’ i knæet. Efter cirka seks uger kom der en bedring.

– De værste smerter forsvandt, jeg holdt op med at tage smertestillende medicin hver dag, og langsomt begyndte jeg igen at kunne gå ture og cykle, fortæller hun.

– På en skala fra 1-10 så vil jeg sige, at forbedringen efter behandling med Arthrosamid er et stort ottetal. Det er dejligt igen at have førlighed og friheden til at kunne dyrke motion og kunne gå – og så er det et stort plus, at jeg nu undgår at tage smertestillende medicin, som er hårdt for kroppen.

Var blevet anbefalet at få en knæprotese af praktiserende læge

Grit Stenderups praktiserende læge havde ellers anbefalet hende at få indopereret et nyt knæ, men det var ikke noget, hun umiddelbart havde mod på. Hun ville hellere forsøge andre veje for at komme sine smerter til livs.

Grit Stenderup vil anbefale alle, der gerne vil udsætte en knæoperation, eller som går og venter på at få en knæprotese, til at undersøge om Arthrosamid kan hjælpe dem. Hun vil også anbefale behandlingen til mennesker med idrætsskader.

– Jeg ville ønske, jeg selv havde fået behandlingen forebyggende tidligere. Så tror jeg, jeg ville have kunnet undgå, at min slidgigt blev så voldsom, som den desværre er i dag.

Bliv ringet op, og hør mere om vores behandling

Udfyld formularen herunder – så kontakter vi dig snarest muligt.