Skinnebensbetændelse

Forreste skinnebensbetændelse og indvendig skinnebensbetændelse

Dette er en hyppig lidelse hos løbere og fodboldspillere. Ofte er lidelsen et tegn på fejlbelastning eller overbelastning. Hårdt underlag og dårlige sko, sammen med for stor stigning i træningsmængden udløser ofte tilstanden. Hos soldater er det march i ”for store” og tunge støvler der ikke sidder ordentlig fast på foden der giver årsag til generne. Lidelsen skyldes overbelastning af knoglehinden på forsiden og indersiden af skinnebenet der hvor udspringet af den forreste skinnebensmuskel eller bagerste skinnebensmuskel starter.

Symptomerne er smerter på forsiden og yderside af skinnebenet eller på indersiden af skinnebenet. Smerterne øges ved belastning, men kan også være til stede i hvile og gøre det svært at gå.

Andre tilstande der ligner, er træthedsbrud i skinneben eller senebetændelse i strækkesenen til storetåen. Diagnosen stilles på sygehistorien og klinisk undersøgelse. Ofte kan ultralyd, scintigrafi, eller MR-scanning være af værdi.

Behandling Pause med løb, gigtpiller, eller gigtpillecreme kan prøves, ligesom injektion af binyrebarkhormon langs med skinnebenskanten kan være af værdi. De bagvedliggende årsager bør udredes med grundig sygehistorie og undersøgelse, sammenholdt med evt. løbestilsanalyse og vurdering af slidmønster på sko.

Operation Ved manglende effekt kan operation hvor muskelfascien løsnes være en mulighed.

Book en aftale

Kontakt os endelig hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget.