Slidgigt

De fleste belastningsskader kan give symptomer der minder om slidgigt, med stivhed, hvile og belastningssmerter. Patienter med slidgigt i knæet har desuden øget tendens til at få de nævnte belastningsskader. Der er derfor særlig vigtigt at undersøge patienter grundigt som har fået påvist slidgigt i knæet, da en ret enkel behandling vil kunne fjerne mange af symptomerne. Ved slidgigt sker en nedbrydning af brusken. Leddet vil ofte blive hævet ømt og smertende.

Diagnosen kan i de tidligste faser ikke altid stilles ved røntgenundersøgelse, men kan sikres ved grundig undersøgelse, eventuelt kombineret med ultralyds undersøgelse og i nogle tilfælde MR-skanning.

Behandlingen vil bestå i rådgivning, træningsinstruktion og eventuelt injektion med inflammationsdæmpende medicin. Man kan behandle let til moderat slidgigt eller sportsskader med PRP-blodpladebehandling. Mere udtalt slidgigt kan behandles med ”kunstig ledvæske” (Synvisc) eller stamceller (se under specialbehandlinger).
Ved akut hævelse og smerter i et slidt led kan symptomerne dæmpes med blokadebehandling med binyrebarkhormon.

Ved fremskreden slidgigt vurderer vi om udskiftning af leddet er nødvendigt. Dette foregår i et samarbejde med andre privathospitaler og offentlige sygehuse.

Book en aftale

Kontakt os endelig hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget.