Bliv ringet op, og hør mere om vores behandling

Udfyld formularen herunder – så kontakter vi dig snarest muligt.

  SLIDGIGT/BRUSKSKADER I KNÆET – FREMSKYND KROPPENS NATURLIGE HELING

  OSTEOARTROSE I KNÆET (SLIDGIGT I KNÆET) OG BRUSKSKADER I KNÆET

  Osteoartrose eller slidgigt i knæet er en langsom fremadskridende tilstand som fører til ødelæggelse af knæbrusken, ofte over en årrække f.eks. 10-20 år. Nedbrydningen af brusken i knæet medfører smerter, stivhed samt nedsat bevægeligheden i knæet. Der ses nedsat funktionsniveau ved gang, trappegang og forsøg på idrætsaktiviteter der involverer knæ.

  De mest almindelige ikke kirurgiske behandlinger er blokader (injektioner med binyrebarkhormon) for at formindske inflammationen, injektion af hyaluronsyre eller fysioterapi. Ingen af disse behandlinger kan fjerne eller helbrede skaden helt, og hos nogle ender det med en knæ alloplastik (et nyt kunstigt knæ).

  Ved at anvende stamceller (udvundet af patientens eget fedtvæv efter en fedtsugning) kan man standse inflammationen og fremme en egentlig heling af brusken i leddet. Der er tale om arvævsbrusk (fibrocartilago) af en anden struktur end den oprindelige brusk (hyalinbrusk), som man er født med og som ikke kan genskabes.

  Bruskskader

  Bruskskader i knæ er meget vanskelige at hele, ofte drejer det sig om aflastning i halve til hele år. Stamceller har vist sig at være effektive ved denne tilstand.

  “Det var fantastisk at komme tilbage på ski uden smerter”

  Jan siger følgende om sin oplevelse: “Når jeg taler med folk om det, siger de, ‘kan man det?’ Så der er ikke så mange der ved det. Jeg står meget på ski og når man står meget på ski, er man nødt til at træne. Jeg træner måske lidt for hårdt, og så begyndte jeg at få ondt i knæ og hofte. Jeg gik og humpede lidt meget og var lidt træt af det hele. Og så var der en bekendt, der havde fået den her behandling og havde stor glæde af det, og så tænkte jeg – det vil jeg også!”