“For mig er det nogen af de bedste penge jeg har givet ud i mit liv.”

Interview med Jan

Carsten er 60 år, og han elsker at spille golf og at cykle.
Det var hans knæsmerter ved at sætte en stopper for, men efter blodpladebehandling hos A2 Reumatologi og Idrætsmedicin, kan han nu igen nyde sin sport.

Jeg havde konstant smerter og ondt i knæene dag og nat. Jeg kunne godt sove fra det, men når jeg vågnede om morgenen, var det ikke et spørgsmål om, hvorvidt jeg havde ondt men om hvor ondt.

Jeg blev anbefalet at kontakte jer af min egen læge, som selv var blevet behandlet hos jer, og han vurderede, at mine knæ var i nogenlunde samme dårlige stand, som hans egne havde været.

Behandlingsforløbet har været super fint. Jeg havde selvfølgelig en naturlig skepsis sådan ”Ahh kan det nu også passe, at det her virker. Men da jeg første gang gik fra A2, hvor jeg følte, at nogen havde puttet luftpuder ind i mine knæ, hvilket jo betød at jeg gik fuldstændig smertefrit ned af trappen på trods af, at jeg lige havde fået blodplader ind i mine knæ, hvilket selvfølgelig fik dem til at hæve, så var det bare sådanWauw kan det føles sådan. Jeg havde glemt at man kunne gå uden smerter.””

Allerede efter første gang forsvandt smerten – den kom igen, men efterhånden som vi kom længere ind i de tre behandlinger, gik der længere og længere tid, før smerterne kom igen.
Jeg kaldte det at ”wauw-perioden” varede længere og længere.

Nu tænker jeg ikke over det mere – kun hvis jeg gør noget dumt. Knoglerne er jo slidt, for jeg har gjort alt hvad jeg kan, for at ødelægge mine knæ – spillet fodbold på højt plan, spillet badminton og cyklet.


Det bedste er at jeg kan spille golf igen uden smerter.

Jeg ville ønske, at der var mere viden om behandlingsformen. Jeg ser det som et held, at min egen læge tilfældigvis har fået den behandling og anbefalede, at jeg kontaktede A2.
For jeg havde ikke kontaktet jer, hvis ikke egen læge havde sagt ”Jeg synes du skal kontakte Andreas”. Det er et lucky punch.

Jeg gør alt, jeg kan for at sprede budskabet om, at jeg er blevet hjulpet. Jeg siger til alle, der klager over smerter i knæene ”Ring til A2 i Holte for at få en aftale for at få afklaret, om I kan blive afhjulpet. Fordi for mig er det nogen af de bedste penge jeg har givet ud i mit liv.”

“Jeg ville føle at min livskvalitet var forringet, hvis jeg ikke havde min mobilitet.”

Interview med Lone

Lone er en 63 årig kvinde, som for mange år siden var ude for en ulykke, der har givet hende store balanceproblemer. Hun har derfor trænet 3 x om ugen i 20 år både på kondicykel, i fitnesscenter og med TRX.
Lone elskede at gå ture og gik op til 100 km ugen i mange år, men i de sidste 4 år har hun ikke gået ret meget, fordi hun fik ondt i sine knæ.

Lone har fået tre blodpladebehandlinger i det ene knæ for 6 måneder siden, og nu er hun i gang med en behandling i begge knæ.

”Allerede 14 dage efter første blodpladebehandling tænkte jeg: Det her det er løgn, det kan ikke være rigtigt, at det virker så meget. Det må være noget, du tror. Så fik jeg nummer to indsprøjtning og nævnte, at jeg allerede efter 1 uge kunne mærke en forbedring. Andreas svarede, at det meget forskelligt, hvor hurtigt folk mærker forbedring, men at der som oftest går ca 3 måneder
Den sidste måned har jeg ikke tænkt over mit knæ, jeg har ikke haft ondt. Jeg tænker ikke over knæet mere. Jeg kan rejse mig med det samme, og jeg behøver ikke stå stille og strække ud. Jeg kan gå normalt ned af en trappe – ellers har jeg gået som et barn sådan et trin af gangen.”

Lone er begyndt at gå ture igen, og hun kan træne ben uden problemer, for hun får ikke ondt i knæene. Hun er ikke nået til at synes at det er fedt at gå 2 km, men det er muskler og sener, der gør ondt.

Specielt mærker hun forbedringen, når hun rejser sig fra en stol. Så kan hun rejse sig op og gå med det samme. Det betyder meget for hende, fx når man er til selskab ”Så står man der og skal lade som ingenting og skal stå og strække sine ben.”

”Selve behandlingen er piece of cake, du mærker næsten ingenting. Selv hvis du er bange for nåle, så er det vitterlig piece of cake, altså du mærker det nærmest ikke. Det eneste du mærker, er det tryk der kommer, lige når det sprøjtes ind. Det gør mindre ondt end at stikke sig på en synål. Andreas er sindssyg dygtig til at stikke. Det er virkelig ingenting og det går hurtigt.
Lige efter behandlingen føles det som om jeg har en hudafskrabning inde i knæet, og det gør jo ondt men i maksimalt 48 timer, og så begynder det at aftage, og derfra er det bare positivt.”

”Jeg besøgte min niece lige før jul, og så sagde hun ”Sig mig faster hvad er der sket med dit ben. Du går jo meget mere løst, end du plejer. Man plejer, at kunne se, at det gør ondt, og at det ikke er rart for dig at gå. Nu er det ligesom om, at du bare går.”

”Jeg synes ikke det er dyrt – for selv hvis man skal gøre det en gang om året, så er 6000 kr. jo stadigvæk billigt for at have et liv uden smerter eller med færre smerter.
Selv hvis du ikke bliver 100% smertefri men bare har 50% færre smerter, så er det hver en øre værd.”

Det er vigtigt for mig at være mobil. Jeg ville føle at min livskvalitet var forringet, hvis jeg ikke havde min mobilitet.